Stoned.

You saw it coming. Ingen duo-kategori är fulländad eller ens påbörjad utan The Glimmer Twins. Inte i min lilla värld i alla fall.

Mick Jagger och Keith Richards. Since the swinging 60's. Att Rolling Stones var Brian Jones band och att stenarna inte förväntades överleva hans död har ju bevisligen ingen grund. Mick och Keith står bakom majoriteten av Stones musikaliska framgångar och deras första verk kom till genom att de i princip blev inlåsta i ett kök och inte fick komma ut förrän de skrivit eget material. As tears go by är resultatet även om de själva inte blev först att spela in den, utan sålde den och den spelades in av Marianne Faithful. Mick Jaggers ex förövrigt. Det tog dock herrarna ett år av låtskrivande innan de ens vågade presentera några låtar för övriga stenar. Tell me (you're coming back) är första officiella Stones-låten med The Glimmer Twins som upphovsmän.

Herrarna är ett begrepp. Sällan särskiljer man på dem och hur mycket de än må hata varandra eller vara ovänner, likt flera andra dynamiska duos, så finns det ett band mellan dem och en magi som inte återskapas på en höft. De samspelar, skrattar, blir ovänner och blänger på varandra på scen. Likt småbröder. Allt ingår i konceptet "Mick och Keith". Jag skulle nog våga påstå att dessa två finns med på listan bland de viktigaste musiker för dåtida och modern Rock 'n Roll.Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0